De overgang van de middelbare school naar een hogeschool of universiteit heeft een grote impact op je leven als student. Alles wordt ineens anders. Hierdoor kun je als student voor verschillende, meervoudige uitdagingen komen te staan. Je hebt ineens veel meer verantwoordelijkheden – je wordt niet meer aan het handje genomen. Daarnaast leer je tijdens je studie een hoop nieuwe mensen kennen en dat kan best spannend zijn. Onzekerheid kan je hierbij erg in de weg zitten. Daarnaast krijgen steeds meer studenten psychische problemen of zelfs een burn-out. Onze studentencoaching kan je daarbij helpen.

Drukke tijd voor de Nederlandse student

Waar studeren vroeger voornamelijk ging om het behalen van je diploma, wordt er nu nog zoveel meer van je verwacht. Denk maar aan het doen van extra vakken, een bestuursjaar of commissie, vrijwilligerswerk, een sociaal netwerk opbouwen, stage lopen, op exchange et cetera. Daarbij ben je misschien ook nog in de weer met je sociale leven, stappen, terrassen, series kijken en social media. Hoe kan je dan een goede balans vinden tussen studie en privé? Want er wordt waarschijnlijk ook nog van je verwacht dat je tijd vrijmaakt om je familie en vrienden op te zoeken. Druk met een hoofdletter D dus. Wij bieden studentencoaching aan, waarin we samen met jou kunnen kijken hoe je op de beste manier door deze drukke tijd komt. Samen kunnen we psychische problemen en burn-out bij studenten voorkomen en genezen

Burn-out (klachten) bij studenten

Uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) in 2017 bleek dat het in veel gevallen zelfs te druk is. Uit hun onderzoek bleek dat 1 op de 3 studenten een verhoogd risico had op het krijgen van een burn-out. Dit geeft aan dat veel studenten symptomen van burn-out ervaren. Ook ervaren studenten veel psychische problemen. Als zij hier niets aan doen is de kans aanwezig dat de symptomen uitgroeien tot een fysieke burn-out, die weken tot zelfs maanden kan duren. De bekendste burn-out symptomen bij studenten zijn de volgende:

  • vermoeidheid
  • slaapproblemen
  • lichamelijke pijnen
  • afwijkende eetlust
  • concentratieproblemen
  • onzekerheid
  • slechter presteren
  • sociale contacten vermijden

Als je als student meerdere van deze burn-out symptomen ervaart, moet er iets veranderen om te voorkomen dat je daadwerkelijk een burn-out krijgt. Voorkomen is beter dan genezen! Studentencoaching is een manier om laagdrempelig, betaalbaar en persoonlijk advies te krijgen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je snel weer van je psychische problemen en klachten afkomt. 

Past mijn studie bij mij?

Niet alleen onzekerheid, nieuwe verantwoordelijkheden en hoge druk spelen een rol in het leven van de student. Ook onzekerheid over de studiekeuze heeft een zekere invloed. Als student moet je steeds vroeger al een richting kiezen op school, die bepalend is voor de toekomst. Is dit wel de goede keuze geweest? Past de studie wel echt bij mij? Vind ik het wel echt leuk? Je moet natuurlijk een bepaalde ‘klik’ hebben met je studie, als je deze niet voelt kan het wel eens moeilijk worden.

Wij kunnen je helpen!

Bij Glansreijk Studenten vinden wij het belangrijk dat studenten gewoon studenten kunnen zijn. Zonder dat zij psychische problemen of een burn-out krijgen. Je kunt bij ons terecht met alle uitdagingen die je tegenkomt, of je nou niet (meer) weet of je studie wel bij je past, handvatten wilt om met stress om te gaan, een burn-out wilt voorkomen of andere vragen hebt. Wij bieden betaalbare en persoonlijke ondersteuning tijdens jouw studententijd. Meer weten over de werkwijze van onze studentencoaching?

Pakketten en prijzen

Studenten kunnen bij Glansreijk kiezen voor losse gesprekken of voor een van onze pakketten. Deze pakketten zijn voordeliger geprijsd en bevatten een aantal gesprekken en vragenlijsten. Kijk voor de actuele prijzen en pakketten hier.

Social media

Volg ons voor tips, informatie en leuke weetjes op Instagram en Facebook! Daarnaast kun je hier lezen hoe klanten ons beoordelen.

Contact

Wil je een afspraak maken? Dit kan via de site of door contact met ons op te nemen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

%d bloggers liken dit: