13 kleine positieve dingen waar jij gelukkig van wordt

Gelukkig zijn betekent dat je tevreden bent met je huidige leefomstandigheden. Volgens het CBS is 88 procent van de studenten gelukkig. Jij ook? Natuurlijk kun je af en toe een off-day hebben, maar door even stil te staan bij onderstaande positieve dingen zorg jij ervoor dat je over het algemeen een gelukkig leven leidt. Ideaal!

Sta even stil bij de kleine dingen

Waar word jij nou blij van? Door bij deze vraag stil te staan word je je bewuster van de wereld om je heen. En dingen die jou happy maken hoeven helemaal niet groots te zijn. Zo kan dat zonnetje op jouw gezicht in de trein je een fijn gevoel geven. Of jouw lieve hond die je elke keer enthousiast begroet als je weer thuiskomt. Dit soort simpele momenten kunnen jou dankbaar en gelukkig maken.

Vertel jouw dierbaren dat je van ze houdt

Dit weten ze toch wel? Vast en zeker! Maar toch kan het heel fijn zijn om daadwerkelijk tegen je dierbaren te zeggen hoeveel je om ze geeft. Daar wordt in ieder geval niemand chagrijniger van.

Doe eens iets aardigs

Ga eens spontaan een kopje thee halen voor je studiegenoot of kook eens uit jezelf voor je ouders. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Door zulke dingen te doen maak je een ander blij, maar het geeft jouzelf ook een goed gevoel. Natuurlijk kun je daarnaast anoniem iets aardigs doen. Heb jij bijvoorbeeld al eens een fietslampje uitgezet van een ander, omdat diegene dat vergeten was? Je krijgt dan niet daadwerkelijk een bedankje, maar toch zal die ander jou absoluut dankbaar zijn.

Creëer nieuwe ervaringen

Plan eens een etentje met je vrienden of ga een dag met je moeder wandelen in het bos. Door samen mooie herinneringen te creëren, maak je je eigen leven, maar ook dat van een ander, een stuk prettiger. Het hoeft allemaal niet groots of bijzonder te zijn. Kleine dingen samen ondernemen kunnen ook erg fijn zijn. Het gaat voornamelijk om verbinding en quality time met familie en vrienden.

Drink koffie (maar niet teveel)

Drink jij ook een kopje koffie in de ochtend? Ga vooral zo door! De caffeine in koffie zorgt er namelijk voor dat je alertheid wordt vergroot, je geheugen sterker wordt en je humeur verbetert. Zorg ervoor dat je niet meer dan vijf kopjes per dag drinkt, want dan worden de positieve effecten van koffie weer teniet gedaan. Zonde!

Geef jezelf iets om je op te verheugen

Of dat nou een tripje weg is of een avondje bios, allemaal prima. Het gaat erom dat je je ergens op kunt verheugen waardoor jouw alledaagse uitdagingen als lichter worden ervaren.

Stel een doel

Door een doel te stellen raak je meer gemotiveerd om het daadwerkelijk te behalen. Daarnaast zorgt het stellen van doelen ervoor dat je zelfwaardering hoger wordt en dat je minder kans hebt op het krijgen van een depressie. Zo word/ blijf jij gelukkig!

Plan een relax-moment

In de alledaagse drukte kan het zomaar voorkomen dat je constant bezig bent en totaal geen tijd heb voor jezelf. Door daadwerkelijk een relax-moment in te plannen zorg je er niet alleen voor dat dit er niet bij inschiet, je voelt je ook minder schuldig. Je hebt immers tijd voor ontspanning ingepland, waardoor je minder bezig bent met dingen die ook nog zouden ‘moeten’. Tijdens dit relax-momentje zou je bijvoorbeeld een inspirerend boek kunnen lezen of een lange wandeling kunnen maken in de natuur. Dit draagt er ook aan bij dat jij gelukkig wordt/blijft.

Knoop een praatje aan

Dit kun je doen op straat of met degene die naast je zit in de trein. Wellicht is je eerste reactie; hier heb ik toch helemaal geen zin in. Toch is er uit studies gebleken dat een praatje maken met vreemden bijdraagt aan een gelukkiger gevoel (al voelt dit in eerste instantie misschien niet zo). Dus leg die telefoon maar weg en maak contact met anderen.

Geef geld uit aan anderen, niet aan jezelf

Als je thuiskomt na een zware dag, zou je de neiging kunnen hebben om toch maar die reep chocola of zelfs een lekker parfumpje te kopen. Natuurlijk kan het fijn zijn om jezelf eens goed te verwennen. Maar als je dat geld nou aan anderen uitgeeft voel je je gelukkiger. Dit resultaat is gebleken uit een onderzoek waarbij 2 groepen mensen een envelop met geld kregen. Groep 1 moest het geld uitgeven aan zichzelf. Groep 2 kreeg het geld om een donatie te doen of om een cadeautje te kopen voor anderen. Nu bleek dat groep 2, de mensen die een goede daad verrichtten, veel gelukkiger waren.

Kijk naar de sterren

Een aantal studies toont aan dat er een link bestaat tussen dat adembenemende gevoel dat je krijgt als je naar de hemel kijkt en hoe gestrest (minder) en tevreden (meer) je je voelt. Dus is er een heldere nacht? Trek dan die warme jas maar aan en ga erop uit. Wellicht kom je tevredener en minder gestrest terug en dit zorgt er weer voor dat je sneller in slaap valt. Ideaal! Heb jij last van slaapproblemen? Lees dan dit blog eens voor een goede nachtrust.

Wees dankbaar

Kijk eens met dankbaarheid naar al het goede wat je hebt. Je zou bijvoorbeeld elke dag 1 ding kunnen noteren. Door hier bij stil te staan, zie je in wat je allemaal hebt. Dit kan je een prettig en gelukkig gevoel geven.

Mediteer

Mediteren helpt je om je bewust te worden van je gedachtes. En die zijn vaak irreëel! Je leert ze waar te nemen en los te laten. Hierdoor voel je je eerder happy.

Meer weten?

Gratis kennismakingsgesprek
13 kleine positieve dingen waar jij gelukkig van wordt
Getagd op:                    

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: