Je leeft, studeert en werkt het prettigst wanneer je gebruik maakt van je sterke punten. Ieder mens bestaat uit een unieke combinatie van kwaliteiten en eigenschappen. De zogenaamde parels, en het is de kunst om deze te ontdekken en te gebruiken. De sleutel hiervoor ligt bij jezelf, want je hebt alle antwoorden in je. Om achter deze antwoorden te komen is het voor studenten heel belangrijk om te focussen op hun persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling voor studenten

Een mens ontwikkelt zich bewust of onbewust een heel leven lang. Iedere levensfase kent zijn eigen kenmerken en behoeften. Bewust stil staan bij je persoonlijke ontwikkeling als student zijnde, is een must als je wilt blijven groeien en lekker in je vel wilt zitten. Bovendien zorgt deze ontwikkeling ervoor dat je zelfverzekerder en effectiever wordt en meer grip hebt op bepaalde situaties. Daarom bieden wij coaching voor studenten aan, gericht op persoonlijke ontwikkeling voor studenten, net-afgestudeerden en jongvolwassenen.

Jezelf ontwikkelen is heel belangrijk

Er wordt tegenwoordig veel van je verwacht, goed is vaak niet meer goed genoeg en om op te vallen moet je heel wat in je mars hebben. Er wordt van je verwacht dat je een heleboel dingen tegelijkertijd kunt doen en dat je alle kansen aangrijpt om later kans te hebben op een goede baan. Maar waar niet zoveel bij stil wordt gestaan is dat je, als je het zo druk hebt, geen tijd meer hebt om te investeren in jezelf. Dit is heel tegenstrijdig, omdat persoonlijke ontwikkeling voor studenten juist zo onwijs belangrijk is! Als student krijg je ene hoop prikkels, weet je nog wel wie je precies bent en wat je precies wilt?

Verwachtingen

Dat maakt dat het soms moeilijk is om “nee” te zeggen en je grenzen aan te geven op je studie, (bij)baan of bij je vrienden. Maar heb je ook nog wel tijd voor je jezelf, om te ontspannen? En investeer je jouw energie wel in dingen die je echt leuk vindt en waar je gelukkig van wordt? Investeren in je persoonlijke ontwikkeling geeft je nieuwe inzichten waardoor je beter kunt bepalen wat je wel en niet belangrijk vindt.

Begeleiding

Wil je weten wat jouw kwaliteiten zijn, welke mogelijkheden je hebt, hoe je meer grip op situaties kunt krijgen en hoe je gewoon lekker in je vel kunt zitten? Wij begeleiden je onder andere op het gebied van:

Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken

%d bloggers liken dit: