Waarom coaching voor aios (en medische studenten) ?

Als a(n)ios wil je deel uitmaken van de gezondheidszorg. Jouw missie is om enthousiast en bevlogen te zijn, zodat je zoveel mogelijk mensen kan helpen. Iemand die bevlogen is bruist van de energie, is betrokken bij zijn werk en haalt hier veel plezier uit. Maar dit blijkt voor aios een hele uitdaging. Uit diverse onderzoeken van de afgelopen jaren blijkt dat van alle studenten, aios het grootste risico hebben op het krijgen van een burn-out. 1 op de 5 aios vertoont namelijk burn-out verschijnselen. Naarmate de studie vordert neemt het risico op een burn-out voor aios toe. Bovendien voelt meer dan de helft van de aios zich uitgeput. Dat het risico op burn-out zo groot is binnen de gezondheidszorg is zorgwekkend en het brengt de bevlogenheid van aios in gevaar. Glansreijk Studenten biedt nu ook coaching voor aios en medische studenten aan, zodat zij (weer) lekker in hun vel zitten en in staat zijn de goede zorg te geven die ze willen geven.

 Hoe komt dat?

Vaak spelen meerdere factoren een rol in de ontwikkeling van een burn out. Bijvoorbeeld:

  • De werkdruk, gepaard met de hoge emotionele belasting is te zwaar. Er wordt veel van hen verwacht en zij verwachten ook veel van zichzelf.
  • Geen goede werk-privé balans. AIOS zijn vaak heel gepassioneerd, waardoor zij hele lange dagen maken en weinig tijd hebben om nog veel te doen in de privésfeer.
  • Door het drukke leven hebben zij weinig tijd om te herstellen en op te laden voor een nieuwe dag.
  • Bang dat het kenbaar maken van hun klachten leidt tot een negatieve beoordeling van hun begeleider.
  • Bang dat hun collega’s het extra zwaar zullen krijgen als zij een stapje terug doen.
  • Het gevoel hebben dat zij niet (genoeg) gesteund worden door vrienden en familie.

Waarom kan coaching voor aios (en medische studenten) helpen?

Coaching kan op verschillende gebieden helpen. Misschien wil je assertiever en zelfverzekerder worden, wil je leren hoe je beter met stress om kan gaan, hoe je je grenzen aan kan geven, hoe je een burn out voorkomt of hoe je beter kunt communiceren of samenwerken. Coaching kan inzicht geven in datgene wat jou energie kost en wat jou energie geeft. Zodat jij weer bevlogen aan de slag kan gaan om je missie en doel te behalen.

Werkwijze coaching voor aios 

Coaching bij Glansreijk Studenten kan zowel via persoonlijke gesprekken als via online coaching. Wij hechten veel waarde aan een positieve sfeer en denken in mogelijkheden en kansen. Bij Glansreijk Studenten gebruiken we over het algemeen vragenlijsten zodat we meer inzicht krijgen in jou als persoon. Dit helpt ons om een manier te vinden om jou te helpen, die bij jou past en aansluit bij jouw behoeften. De tarieven vind je hier.

Vraag op tijd hulp

Ga niet te lang door als je merkt dat je wel wat hulp kan gebruiken. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe eerder je weer energiek aan de slag kunt.

Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...
%d bloggers liken dit: