We leven in een moderne tijd, waarin innovatie en techniek een steeds grotere rol spelen. Daarin kan de psychologie natuurlijk niet achter blijven. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van online coaching voor studenten en (jong-)volwassenen. Hierbij wordt er gecoacht op een digitale manier in plaats van face-to-face. Deze vorm van coaching vindt plaats binnen een speciale, veilige en overzichtelijke online coachomgeving. Je kunt in deze omgeving op elk moment contact opnemen met je online coach.

Online coaching voor studenten

Ook Praktijk Glansreijk gebruikt online coaching voor studenten. Het kan ingezet worden voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, meer inzicht in studiekeuze of voor loopbaanbegeleiding. Maar ook om te leren hoe je prioriteiten stelt en om kunt gaan met stress. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij geloven dat het, zeker voor deze groep, veel voordelen heeft. Maar wat zijn die voordelen?

Online coaching studenten

Geen reistijd en geen vaste tijden

Wat online coaching voor studenten zo geschikt maakt is dat het op elke tijd en op elke plek plaats kan vinden. Je hoeft dus geen tijd te maken om naar de praktijk toe te komen. Het kan via je computer of je telefoon, vanachter je bureau of vanuit je bed. Je reageert op het bericht van je coach op een moment dat het voor jou goed uitkomt. Voor de coach maakt het niet uit of dit nou ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is. De coach reageert dan weer op jouw bericht binnen een vooraf afgesproken reactietermijn.

Efficiënt

Waar je normaal gesproken een nieuwe afspraak moet maken voor over een paar weken, kun je met online coaching meerdere mails per week sturen. Dit zorgt ervoor dat online coaching sneller kan gaan dan face-to-face coaching. Daarnaast is het, doordat je vaker en korter contact hebt met je online coach dan met een reguliere coach, makkelijker om het coachingstraject in kleine stukjes op te delen. Hierdoor doe je relatief veel succes-ervaringen op, wat natuurlijk erg fijn is.

Anoniemer

Bij online coaching is er een bepaalde afstand tussen de online coach en cliënt die vaak als fijn en veilig wordt ervaren. Dit betekent niet dat het contact minder intensief is dan bij face-to-face coaching, maar het zorgt er wel voor dat je een bepaald gevoel van anonimiteit krijgt waardoor je jezelf makkelijker kan openstellen. Hierdoor kan er vaak sneller tot de kern van je probleem gekomen worden en is het makkelijker om dingen te bespreken waarvoor je je schaamt of waarop een taboe rust.

Houvast

De berichten die je uitwisselt met de online coach worden allemaal opgeslagen in de beveiligde online omgeving. Dit betekent dus ook dat je de berichten altijd kan terug lezen als je er behoefte aan hebt of als je hetgeen dat besproken is nog even door wil nemen. Dit kan je net dat beetje extra houvast geven, je hebt als het ware samen met je online coach je eigen zelfhulpboek geschreven.

Schrijven

Doordat je bij online coaching voor studenten communiceert met berichten kun je écht de tijd nemen om te reageren op het bericht van je online coach. Je kan je gedachten dus rustig onder elkaar zetten en omschrijven. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat je je gedachten en emoties structureert, vaak werkt dit heel verhelderend. Daarnaast helpt het je om op jezelf te reflecteren. Door bepaalde dingen op te schrijven ben je al bezig met de emotionele verwerking van je gedachten en ga je nadenken over je eigen gedrag. Het kan werken als een heuse eyeopener.

Informatie

Denk je na het lezen van deze informatie dat online coaching voor studenten bij jou past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Dan kunnen we samen kijken hoe we jou kunnen helpen.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...
%d bloggers liken dit: