Je studiekeuze is misschien wel één van de allerbelangrijkste keuzes die je in je leven maakt. Met het kiezen van je studie of je loopbaan geef je jouw leven een bepaalde richting. Het aanbod is echter zo groot, dat het steeds moeilijker wordt om je keuze vol vertrouwen te maken. Het is dan ook niet gek om hulp te vragen bij het maken van jouw studiekeuze. Zowel studiekeuze begeleiding als loopbaanbegeleiding wordt steeds vaker ingezet voor studenten, om er zekerder van te zijn dat er een goede keuze gemaakt wordt.

Studiekeuze begeleiding

Voor sommige jongeren is deze keuze heel makkelijk geweest, omdat ze al van kind af aan wisten wat ze wilden worden. Het mooiste is het als deze studie ze dan ook makkelijk af gaat. Je zou kunnen zeggen dat deze studenten hun roeping gevonden hebben. Helaas zijn er ook veel studenten die na een tijdje al merken dat de studie die ze altijd al wilden doen tegenvalt. Ze zijn geen match. Wat doe je dan? Er zijn ook studenten die de studiekeuze vanaf het begin af aan al moeilijk vonden. Uiteindelijk hebben zij de knoop doorgehakt om dan maar voor een bepaalde studie te kiezen. Dit gaat gepaard met de nodige onzekerheden en twijfels. Nog eens andere jongeren weten echt niet wat ze willen en kiezen voor een tussenjaar, zodat ze de tijd hebben om te ontdekken wat bij ze past.

Loopbaanbegeleiding voor studenten en starters

Of je nou alles in één keer haalt of er langer over doet, aan je studie komt een keer een eind. En dan? Je hebt in de afgelopen jaren veel nieuwe kennis vergaard en je bent klaar om dit in te gaan zetten. Als je geluk hebt, weet je tegen het eind van je studie precies wat voor werk je wilt gaan doen. Maar voor veel studenten is dit aan het eind van hun studie nog een raadsel. Soms zijn ze juist extra in twijfel gebracht over de studiekeuze die ze ooit gemaakt hebben. Het kan ook zo zijn dat je met je diploma nog zoveel kanten op kunt, dat je geen idee hebt welke richting je moet kiezen. Misschien overweeg je nog wel om een (extra) masteropleiding te gaan doen. Bij Glansreijk Studenten kunnen we je door middel van loopbaanbegeleiding voor studenten helpen dit raadsel op te lossen.

Hoe kunnen we hierbij helpen?

Bij het begeleiden en adviseren van studenten, jongvolwassenen of net-afgestudeerden bij hun studiekeuze of verdere loopbaan, vinden wij van Glansreijk Studenten het heel belangrijk dat je eerst jezelf goed leert kennen. Hoe zit je in elkaar? Waar ben je goed in? Wat vind je juist wél interessant en wat juist niet? Deze en andere vragen beantwoorden we door gesprekken te combineren met gerenommeerde vragenlijsten. We kijken waar je interesses nou echt liggen. Dit combineren we onder andere met je persoonlijkheid. Daarna zoomen we in op de arbeidsmarkt om te kijken wat voor soort studies of beroepen er nou echt bij jou passen.

Gecertificeerd

Zowel Kim als Ira hebben de erkenning Noloc Erkend Loopbaanprofessional, wat betekent dat onze manier van werken en onze ervaring voldoet aan de hoge eisen van de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Daardoor kun je zeker zijn dat je bij ons op een goede, professionele manier geholpen wordt met vragen over jouw studiekeuze of je loopbaan.

Contact

Heb jij interesse in betaalbare studiekeuze begeleiding of loopbaanbegeleiding voor studenten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

%d bloggers liken dit: