Gemotiveerd blijven voor je studie

Het studiejaar is alweer even begonnen en de constante werkdruk, stress, deadlines, projecten, vroege colleges etc. kunnen ervoor zorgen dat je minder gemotiveerd raakt. Logisch! Lees hieronder hoe jij gemotiveerd kunt blijven voor je studie en zo gemakkelijker je jaar haalt.

Tip 1: Maak aantekeningen

Het is belangrijk om goed voorbereid naar je college te gaan. Zorg ervoor dat je pen en papier bij hebt en dat je de aantekeningen van het vorige college van te voren hebt doorgenomen. Dit zal je helpen om de onderwerpen die tijdens het nieuwe college besproken worden beter te begrijpen. Het is niet de bedoeling dat je alles wat de docent vertelt klakkeloos opschrijft. Probeer de stof echt te begrijpen en alleen de belangrijkste begrippen en verbanden te noteren. Dit zorgt ervoor dat je de inhoud beter onthoudt, waardoor het leren voor het tentamen makkelijker wordt. Hierdoor ben je meer gemotiveerd om je leerstof erbij te pakken.

Tip 2: Stel doelen

Het stellen van doelen werkt motiverend, je probeert naar iets specifieks toe te werken. Tevens zorgt het stellen van doelen ervoor dat je je aandacht richt op het bereiken van dit doel. Hierdoor ben je minder bezig met andere zaken die niet van het belang zijn voor het behalen van je doel. Dit zorgt ervoor dat je je energie op een juiste manier verbruikt. Daarnaast zorgen gestelde doelen ervoor dat je kunt kijken naar je gewenste verbeteringen met geleverde prestaties. Tenslotte kan het behalen van een doel ervoor zorgen dat je tevreden met jezelf bent, het zorgt dus voor een goed gevoel. En terecht! Door dus een 7 te willen voor statistiek, of aan het eind van de week dat essay af te hebben zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft voor je studie en tevens deze gestelde doelen eerder behaalt.

Tip 3: Creëer een prettige leeromgeving

Het is fijn om een eigen plekje te hebben waar je kunt studeren. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je spullen kwijt te kunnen en dat je comfortabel zit. Daarnaast kan je een muziekje aanzetten, mocht je hier de voorkeur aangeven of juist oordoppen indoen, als je meer van stilte houdt. Bovendien is het handig als je zo min mogelijk afgeleid kunt worden. Leg je telefoon eens weg, en ga op een plek zitten waar je niet zo snel gestoord wordt. Als je even afgeleid bent duurt het namelijk 8 minuten voordat je concentratie weer volledig terug is. Zonde toch? Daarnaast kan het fijn zijn om een gezellige sfeer te creëren, zet eens een kaarsje op tafel met een lekkere kop thee erbij. Probeer het zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken, studeren hoeft niet vervelend te zijn. Een fijne leerplek zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft voor jouw studie/ om te studeren.

Tip 4: Ontspanning

Hoe handig het misschien ook zou zijn, niemand kan zich 5 uur lang achter elkaar goed concentreren. Het is daarom van belang dat je voldoende pauzemomenten neemt, ook al heb je het nog zo druk. Een mens kan zich namelijk maar 25 minuten lang echt goed concentreren. Ga eens een frisse neus halen buiten, of lees een bladzijde uit een tijdschrift. Hierna kun jij weer fit en fris aan de slag en bereik je veel eerder het gewenste eindresultaat. Wil jij hier meer uitleg over? Lees dan het blog over de pomodoro-methode, waar in detail wordt uitgelegd hoe jij kan zorgen voor een optimale concentratie. Ook helpt het om na het leren iets leuks te plannen. Of dat nou een spannend boek is of een terrasje pikken met vrienden, het maakt niet uit. Zolang jij maar weet dat na al die uren studeren een leuke ‘beloning’ op je wacht.

Aanbieding

Tot en met 31 oktober 2019 hanteren wij een royale korting op alle studentenpakketten. Wil je meer weten over hoe je goede aantekeningen kunt maken, juiste doelen kunt stellen, effectief kunt pauzeren etc.? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of kijk eens verder op onze site. Je kunt ook een gratis en vrijblijvende kennisafspraak maken of mail naar info@glansreijkstudenten.nl. Als je deze afspraak voor 1 november maakt, dan profiteer je nog mee met de kortingsactie.

Gemotiveerd blijven voor je studie

Contact

4 handige tips om gemotiveerd te blijven voor je studie
Getagd op:                

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: